Pajzsmirigy

A pajzsmirigy betegségek gyógyítása kókuszolajjal

2016. október 29. 17:16 - Nyírfacukor ( xilit )

A kókuszpálmából kisajtolt olaj egy olyan anyag, mely segítségével a pajzsmirigyes megbetegedések tünetei kezelhetők. Nézzük meg, hogyan lehetséges mindez.

A kókuszolaj nagyon sok közepes hosszúságú szénláncból épül fel, melyek nagymértékben növelik a máj anyagcseréjét és segítik a pajzsmirigy anyagcseréjét. Ennek következtében az alulműködő pajzsmirigy hormontermelését képes ez a zsír optimalizálni. A kókuszolaj emellett képes a pajzsmirigy sejtjeinek regenerálására.

A kókuszolaj 92%-ban telített zsírsavakat tartalmaz. Azonban most a telítetlen zsírsavaknak van divatja. Pedig ezek inkább negatívan hatnak a pajzsmirigy működésére. Mindennap főzünk velük, anélkül, hogy tudnánk milyen károkat okozhatnak a szervezetünkben. Ezek, a telítetlen zsírsavakat tartalmazó olajak 50 Celsius-fok felett elvesztik jó tulajdonságaikat és gyengíti a szervezetet és csökkenti a pajzsmirigy működését. Ilyen például a szójaolaj is (nap, mint nap fogyasztjuk margarinokban, előcsomagolt készételekben stb.) Ezek az olajok a pajzsmirigy hormonkiválasztását gátolják, azok mozgását a keringési rendszerben.Amikor a pajzsmirigyhormonok szintje elégtelen, a test általában kiszolgáltatott a magas ösztrogénszintnek. A pajzsmirigy hormonjai alapvetők a progeszteron és a pregnenolon "védőhormonok" termelődésében, így ezek szintje lecsökkent, ha bármi is gátolja a pajzsmirigy működését. A pajzsmirigyhormonok szükségesek a koleszterin felhasználásához és lebontásához is, így ha bármi akadályozza a pajzsmirigy normális funkcióját, nagy valószínűséggel a koleszterinszint is megemelkedik.

Régen leginkább disznózsírt használtak az emberek. Ebben is igen sok a telített zsírsav ezért régebben nem is hallottak pajzsmirigyes megbetegedésekről.

Kókuszolaj egészségesebb alternatíva, mivel nem emeli a koleszterinszintet. A közepes láncú trigliceridek néven is ismert közepes láncú zsírsavakról tudni való, hogy fokozzák az anyagcserét és így elősegítik a fogyást. Az anyagcsere fokozása révén a kókuszolaj megemelheti a testhőmérsékletet is. Ennek számtalan bizonyítékát láttuk, ami jó hír mindazoknak, akik pajzsmirigy alulműködésben szenvednek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pajzsmirigy.blog.hu/api/trackback/id/tr183188589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása